Rotterdam International Case Academy>NIBS 2023 case competition

Trots op ons team uit Rotterdam!

Een team uit Rotterdam, bestaande uit Noah de Zwart (BIM), Eric Bakker (IB), Maurice Augusson (F&C) en Pepijn Nijhuis (SMM) neemt deel aan de NIBS Worldwide Case Competition 2023, een van de oudste en toonaangevende undergraduate casecompetities. Ze hebben zich eerder dit jaar gekwalificeerd en behoren tot de beste 16 teams ter wereld. Het team is nu groepsleider en de loting voor hun tegenstanders vindt plaats, ze gaan het morgen opnemen tegen Technische Universiteit Dublin, de Universiteit Hasselt en de Hanze Hogeschool Groningen. Hun doel is om Rotterdam meteen op de kaart te zetten door hun eerste wedstrijd in de poule te winnen.

De eerste case gaat over het Finse bedrijf Fortum dat een zonnepark bouwt in India, maar de Covid-19-pandemie veroorzaakt een exodus van migrantenarbeiders, wat desastreus is voor het project en de menselijke kosten. Het team van Rotterdam Business School moet aan de slag om het dilemma van Fortum India op te lossen. Ze presenteren een duidelijke en overtuigende oplossing en winnen met 8-3 van Leuven.

De volgende ochtend krijgen ze een casus van Uniqlo die problemen ondervindt wanneer hun container met katoenen kleding in beslag wordt genomen vanwege vermoedelijke gedwongen arbeid in de productie. Ons team stelt voor om een persbericht uit te brengen waarin Uniqlo’s waarden worden benadrukt en grote donaties aan vluchtelingenorganisaties worden aangekondigd. Verder stellen ze een blockchain systeem voor om transparantie in de waardeketen te brengen en de productie op middellange termijn te verplaatsen naar andere landen. Rotterdam wint de slag van de Hanzehogeschool Groningen.
Eric, Pepijn, Maurice en Noah, bereiden zich voor op een wedstrijd waarin ze een markttoetredingsstrategie moeten bedenken voor Indurtex S.A.S., een fabrikant van beddengoed uit Colombia die wil uitbreiden naar de Verenigde Staten. Ze presenteren een directe verkoopstrategie en winnen met 6-5. Ze gaan door naar de kwartfinales waar ze tegen een sterk Roemeens team zullen spelen.

Het team presenteert hun advies aan de jury over de beste strategie voor GRW Engineering, een fabrikant van koeltrailers en bulk vloeistofdragers in Zuid-Afrika. Het Rotterdamse team kiest voor uitbreiding binnen Afrika en een focus op het verminderen van het aantal producten. Ze introduceren een dashboard-systeem om trailers en dragers te monitoren. Hoewel de presentatie niet vlekkeloos verloopt, lijkt het Rotterdamse team het betere advies te hebben. Ze verliezen uiteindelijk toch van het Roemeense team. Ondanks de teleurstelling mag Hogeschool Rotterdam heel erg trots zijn op de prestatie van haar studenten!

Related Posts

Leave a Reply