Rotterdam International Case Academy>Techathon 2021, een unieke ervaring

Het is donderdag 18 november en al heel vroeg gaan Eefje Nowee (Ondernemerschap & Retail Management), Boudijn van Es (Business IT & Management), Yarlin de Koning Soto (Bedrijfskunde), Mehmet Kaplan (International Business) op weg naar Arnhem. Eindelijk, eindelijk eens een echte “in-person case competition”. Het format is wat anders dan gebruikelijk, maar in elk geval zullen ze op locatie strijden tegen andere teams uit het land. Wat kunnen ze verwachten?

Het Rijksvastgoedbedrijf wil het Stationsplein circulair herontwikkelen. Daarmee wil het Rijksvastgoedbedrijf  het benodigde aantal grondstoffen minimaliseren, bestaande materialen zoveel mogelijk hergebruiken en bio-based materialen toevoegen. Met een zogenaamde Techathon willen Techniek Nederland en Wij Techniek het Rijksvastgoedbedrijf helpen bij het realiseren van dit doel. Teams van 2 mbo-studenten, 4 hbo-studenten en 2 ‘high potentials’ van (verschillende) bedrijven krijgen de opdracht om creatieve en haalbare oplossingen te verzinnen op het gebied van circulaire herontwikkeling van vastgoed. Een onafhankelijke jury bepaalt aan het einde van de dag welk team de beste oplossing presenteert. Naast de eer ligt er ook een mooie geldprijs in het verschiet. 

Met hun teamleden doen Boudijn, Eefje, Yarlin en Mehmet er alles aan om tot een mooie oplossing te komen. Alle All Stars Rotterdam studenten en coaches kunnen hen via een live stream volgen. Hun presentatie is helder en overtuigend, echt een goed verhaal. Wel is het duidelijk dat studenten Techniek en Bouwkunde een mooie aanvulling op het team zouden zijn geweest; alleen Business is net te weinig. Toch doet “ons” team tot het laatst mee om de prijzen. Winst zit er echter niet in.

Doekle Terpstra en andere bekende personen sluiten Techathon 2021 af. De bedrijven zijn vol lof over de creativiteit en verrassende ideeën van de “young professionals”; zij hebben de toekomst en vormen de toekomst! Weer een unieke ervaring rijker keren Mehmet, Yarlin, Boudijn en Eefje huiswaars; goede ambassadeurs van onze hogeschool.

Related Posts

Leave a Reply