ROCA 2021 Rotterdam in finale, en… grijpt net naast medailles. Maar toch een prijs!

Rotterdam International Case Academy>ROCA 2021 Rotterdam in finale, en… grijpt net naast medailles. Maar toch een prijs!

Het is zaterdag 30 oktober. Na een week vol strijd op het scherpst van de snede zullen we vandaag weten welke teams tot de verschillende finales zijn doorgedrongen en wie de medailles in de wacht zullen slepen.

Na de dankwoorden en de speeches van de deans worden de divisiewinnaars van de eerste case bekendgemaakt. En … ja, Rotterdam zit erbij! Een knappe prestatie. Maar helaas gaan de medailles naar de andere 3 winnaars; Erasmus wint het goud. Zowel bij de tweede als de derde case wordt HR tweede in de divisie, steeds pal achter een Canadees team. Het hoofd van de jury vertelt dat het verschil met Rotterdam in beide gevallen “razorblade thin” is. Een mooi compliment. Het goud gaat naar Laurier (Toronto) en Sydney.

Maar … er zijn meer prijzen te winnen, o.a. voor de “best ROCA presenter”. En deze trofee wordt gewonnen door “onze eigen” Ilse Stokman. Een schitterende prestatie. Bij een andere competitie in Canada (LAZICC) won HR eerder al “the most spirited team award”. Onze All Stars Rotterdam studenten zijn goede ambassadeurs voor onze hogeschool.

ROCA 2021 zit er weer op. Alle deelnemers “vliegen momenteel digitaal naar huis terug”. Volgend jaar is het weer de beurt aan Rotterdam om dit prachtige event te organiseren, en dan hopelijk weer live en op locatie. Dan zullen 16 studenten teams uit de hele wereld zich weer buigen over problemen uit onze eigen regio, dan zullen we de burgemeester weer uitnodigen, dan zullen we …. Afijn, kom gerust kijken. We kunnen niet wachten!

Related Posts

Leave a Reply