Haperende techniek drukt stempel op prima presentatie Sydney-team

Rotterdam International Case Academy>Haperende techniek drukt stempel op prima presentatie Sydney-team

Mohamed Lâdas (TB), Jeroen Sieben (TB), Kenneth van Leeuwen (IB) en Yarlin de Koning Soto (Bedrijfskunde) melden zich digitaal in het holst van de nacht aan de University of Technology Sydney; het is de nacht van vrijdag op zaterdag. Eerder op de dag heeft de loting bepaald dat ze moeten spelen tegen universiteiten uit Canada, Mexico en Singapore. De hoofdsponsor van het toernooi, Stockland, leidt nu om een uur ’s nachts de case in. Even later, om twee uur, krijgen Yarlin, Kenneth, Jeroen en Mohamed het daadwerkelijke probleem dat “gekraakt” zal moeten worden. Twaalf uur later leveren ze hun oplossing in.

Inmiddels zijn we een volle nacht verder. Opnieuw is het twee uur. In de donkere nacht zitten Jeroen, Kenneth, Mohamed en Yarlin klaar om hun presentatie te geven; ook de coach, Hans van Oudheusden, is digitaal aangeschoven. Stockland is een Australische vastgoedmaatschappij en aan ons team de taak “to propose a business response plan on how Stockland can manage its diverse portfolio to ensure financial sustainability, growth into the future and adherence to sustainability commitments given the potentially permanent effects of COVID-19. The Board is expecting an overall strategic response plan for the portfolio addressing the new future of the real estate market in light of the impact of the pandemic”.

Dit moet toch even slikken geweest zijn voor “onze” studenten. Maar … ze hebben de case goed door en gaan voor een zeer gewaagd plan: het bouwen van een volledig duurzame wijk in de buurt van Adelaide. Het enthousiasme over de oplossing wordt echt uitgestraald en ze presenteren met verve. Maar … de geluidskwaliteit laat sterk te wensen over. Ondanks al het testen van tevoren zijn delen van de presentatie niet te verstaan. Ook bij de Questions & Answers valt het geluid regelmatig weg.

Dat Yarlin, Mohamed, Jeroen en Kenneth de finale niet halen, zal ongetwijfeld deels met de haperende techniek te maken hebben. Enorm zuur, maar niets aan te doen. Al met al is het toch een geweldige ervaring geweest. Op naar de volgende case competitie!

Related Posts

Leave a Reply