Rotterdam International Case Academy>ROCA 2021 over de helft; Rotterdam doet het goed

De loting aan het begin van de Rotterdam-Carleton International Case Competition brengt Rotterdam in een divisie met universiteiten uit Jiangxi, Boedapest en Alberta. Michiel van den Hurk (Bedrijfskunde), Bijan Faghfouri (International Business), Ilse Stokman (Bedrijfskunde) en Ioana Vidican (Bedrijfskunde) zullen deze universiteiten moeten verslaan om tot de finale door te dringen. Geen gemakkelijke klus. En het is zeker ook geen gemakkelijke case. Bridgehead – een koffiebranderij met vele winkels in Ottawa en met duurzaamheid hoog in het vaandel – wil uitbreiden. Maar hoe, wanneer en waarnaartoe? Komt de missie van het bedrijf niet in het gevaar? Wat zijn de financiële risico’s? Vele vragen. Iona, Ilse, Michiel en Bijan geven een prima presentie en ook de Questions & Answers round van de vakjury komen ze goed door. Is het goed genoeg voor een plek in de finale? Dat weten we pas zaterdag, maar het zou zomaar kunnen … Zou HR weer brons, zilver of zelfs goud kunnen veroveren?

Voor de tweede case zit HR in een pool met universiteiten uit Belgrado, Toronto en opnieuw Jiangxi. Nu gaat het over Air North, een airline uit het noorden van Canada met sterke wortels in de inheemse bevolking. Hoe ziet de toekomst eruit, zeker nu aan het einde van de corona-pandemie? Wat is de juiste groeistrategie? Opnieuw presteert Rotterdam sterk. Vol zelfvertrouwen ontvouwen “onze” studenten hun plannen. Ze kiezen voor samenwerking met andere kleinere maatschappijen, lanceren een loyalty program en willen energiezuinige vliegtuigen leasen; ze begrijpen het bedrijf goed en hebben oog voor de “indigenous community”. Het wordt een close call, dat is zeker; het lijkt te gaan tussen Rotterdam en Toronto.

Vandaag breken Ilse, Michiel, Bijan en Ioana hun hersens over de uitdagingen van Fullscript, een “wellness company” op zoek naar de juiste CSR-strategie. Weken van voorbereiding onder leiding van Ingrid van Dorp, de coach, werpen hun vruchten af. De programma’s van de Rotterdam International Case Academy (RICA) zijn effectief, en dat is prachtig om te zien. “Onze” teams kunnen zich echt meten met top teams uit de rest van de wereld, en de bedrijven zijn blij met de oplossingen. Zaterdag zal ROCA worden afgesloten, o.a. met een bijdrage van Fred Feuerstake, directeur HRBS. En dan zullen we alle uitslagen weten …

Related Posts

Leave a Reply