Rotterdam International Case Academy>ROCA 2021 online the opening

ROCA 2021 op punt van beginnen, spanning stijgt

Vorig jaar had Hogeschool Rotterdam de primeur. Ze organiseerde de allereerste editie van ROCA, de Rotterdam-Carleton International Case Competition. Gedwongen door de corona-pandemie weliswaar online, maar ondanks alle fysieke beperkingen kregen grote bedrijven in Rotterdam en omgeving creatieve en goed onderbouwde oplossingen aangereikt voor hun “wicked problems”. Zestien studenten-teams uit vijf continenten streden een week lang “live” met elkaar om de beste oplossingen. De bedrijven en burgemeester Aboutaleb die het event afsloot, waren erg tevreden.

Nu, een jaar later, is Carleton University, Ottawa, de gastheer. Nog steeds is corona niet onder controle, dus de competitie is opnieuw online. Samen met Rotterdam is er weer een ingewikkeld systeem opgetuigd. Er is veel getest, juryleden zijn online geïnstrueerd, talloze “teams rooms” zijn gebouwd, een app is gelanceerd en ga zo maar door; vooral het overbruggen van alle tijdsverschillen tijdens een “live” event is een enorme uitdaging. Maar net op tijd is alles klaar. Nog enkele uren te gaan tot de start.

De start vindt plaats op zondag 24 oktober om 15 uur Nederlandse tijd. Ron Bormans zal spreken en ook zal dan de loting plaatsvinden. Net als vorig jaar zullen er zestien top teams aan de start verschijnen. Natuurlijk met een HR team in de kokertjes! Het zijn vier studenten uit het All Stars Rotterdam programma, onderdeel van de Rotterdam International Case Academy (RICA): Ilse, Ioana, Bijan en Michiel. Zij gaan een week lang de vlag van onze hogeschool verdedigen. Heel veel succes!

Related Posts

Leave a Reply