Team Hogeschool Rotterdam kijkt tevreden terug op online case competitie in Canada, LAZICC

Terwijl de meesten van ons al met hun hoofd bij de herfstvakantie zitten, moeten Thanya, Sebastian, Martin en Arjen nog een keer alles uit de kast halen voor hun presentatie van een 24-uurs case; hun laatste optreden tijdens een grote internationale case competitie aan de Wilfred Laurier University in de buurt van Toronto.

De loting heeft eerder in de week al bepaald dat Rotterdam moet spelen tegen McGill, een Canadese topuniversiteit, tegen Dublin University of Technology en tegen Sydney University of Technology. De eerste case (5 uur) gaat over een grote vermogensbeheerder die graag meer naamsbekendheid wil opbouwen en minder afhankelijk wil worden van tussenpersonen. Een pittige uitdaging. Arjen, Martin, Sebastian en Thanya laten Dublin onder zich en worden derde. Dat betekent dat ze eerste moeten worden bij de volgende case (24 uur) om poolwinnaar worden en zo door te kunnen stoten naar de finale. Een hele nacht en een hele dag gaan ze aan de slag met een ingewikkeld probleem van Nestlé. Dat bedrijf kampt met logistieke en technische problemen op een markt die toch al hevig competitief is. Onze studenten, allemaal getraind binnen het HR programma All Stars Rotterdam, doen hun coach, Britta Stoelinga-Brus, versteld staan. Een goed doorvlochten verhaal, een logische oplossing, maar gaat de implementatie diep genoeg? Adresseren ze alle problemen, ook financieel? Ja, maar Sydney en Dublin doen het net iets beter; dit keer laten onze studenten die van McGill (de winnaar van de eerste case) onder zich.

Dit jaar geen finale voor Rotterdam, maar er is reden genoeg om trots te zijn op onze All Stars studenten. Dit is pas de eerste grote competitie van dit jaar. Al snel zullen er meer volgen. Rotterdam heeft er zin in!

Related Posts

Leave a Reply